Dan 15.10.2015  je u prostorijama PTC Forum u Livnu Ministarstvo gospodarstva Hercegbosanske županije održalo radionicu u sklopu projekta Prekogranično zračno uvezivanje – CAN pod nazivom „Primjena letjelišta u aktivnostima potrage i spašavanja“. Uz ministra gospodarstva Hercegbosanske županije, Aleksandra Štrpca kao predavači na radionici su sudjelovali i predstavnici Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine – sektor za zaštitu i spašavanje, Eni Smailbegović, Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine pomoćnik ministra za zaštitu i spašavanje, Samir Agić, Ministarstva obrane Bosne i Hercegovine, Vlado Gvozden i Gorske službe spašavanja HBŽ, Željko Puđa.

Ostali sudionici su vatrogasci/članovi aeroklubova/članovi GSS iz Bovca, Prijedora, Splita, Beograda, Livna, Uprave za civilnu zaštitu Hercegbosanske županije, civilne zaštite Livna i Glamoča, Doma zdravlja Livna, MUP-a HBŽ, Oružanih snaga BiH i predstavnik Direkcije za civilno zrakoplovstvo BiH, Davor Budimir.

Prije otvaranja radionice ministar gospodarstva Hercegbosanske županije, Aleksandar Štrbac pozdravio je nazočne i zahvalio na velikom odazivu. Istaknuo je kako projekt Prekogranično zračno uvezivanje ima za cilj da se olakša i integrira postojeća infrastruktura malih aerodroma što vodi boljoj povezanosti  samih zemalja partnera i kvalitetnijoj povezanosti Jadranskog područja. Osim prekogranične suradnje cilj je da se aktivnosti same potrage i spašavanja ljudi, robe i dobara unaprijede i da se stvaraju kvalitetniji uvjeti za provođenje tih aktivnosti. Ovim projektom želi se podići svijest o ulozi i važnosti aerodroma koje značajno imaju u poslovima zaštite i spašavanja.

http://www.vladahbz.com/

Livno okt15