U Nikšiću je 22.03. i 23.03.2014. godine održan “PARA SKI KUP – NIKŠIĆ 2014”

U subotu (22.03.2014. godine) i nedjelju (23.03.2014. godine), Niksic je  bio  domaćin “Para ski Kupa – Nikšić 2014” koji je organizovan u okviru projekta “Prekogranicno aero umrezavanje” – CAN,  koji se finansira iz CBC Programa IPA Adriatic. Takmičenje je održano na aerodromu Kapino Polje, a   tehničku pomoć u organizaci je pruzio Aero klub “Nikšić”.

DSC_0870 DSC_0878

Ovo takmičenje podrazumijeva skokove sa padobranom i skijanje, međutim, zbog nedostatka snijega održano je samo nadmetanje u disciplini “skok na cilj” u pojedinačnoj i ekipnoj konkuenciji. Na Kupu je učestvovalo 32 takmičara iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i naravno Crne Gore.

“Para ski Kup – Nikšić 2014” svečano je otvorio Milan Korać, sekretar Sekretarijata za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje u Opštini Nikšić, a nagrade najboljim takmičarima i ekipama uručio je Velimir Stijepović, rukovodilac Sektora za sport u Sekretarijatu za kulturu, sport, mlade i socijlano staranje.

Vremenske prilike nijesu išle na ruku učesnicima drugog dana takmičenja, pa su bodovani samo skokovi koji su napravljeni prvog dana, čime je dostignut minimum od četiri skoka koji je bio dovoljan da se zadovolji regularnost takmičenja.
U pojedinačnoj konkurenciji prvo mjesto osvojio je Draško Lajić iz ekipe AK Prijedor, koja je i pobjednik takmičenja u ekipnoj konkurenciji.